LIGE NU:

Ny transportminister fåmælt ved tiltrædelse

Den nye transport- og energiminister, Jakob Axel Nielsen (K), er uerfaren på sit område. "Giv mig lige en uge," sagde han ved præsentationen på Amalienborg.

Jakob Axel Nielsen (K) sad ikke engang i trafikudvalget, da han blev udnævnt til ny transport- og energiminister. Og da han onsdag blev præsenteret på Amalienborg Slotsplads, var han da heller ikke meget for at svare på spørgsmål om sin erfaring.

- Giv mig nu lige en uges tid til at sætte mig ind i ministeriet. Jeg tror ikke, det er her på Amalienborg Slotsplads, at man skal komme med politiske programerklæringer 15 minutter efter, at man har været ved dronningen, sagde han.

Men den nye minister får ikke en uges tid til at blive klog. Allerede onsdag skal han nemlig modtage den brasilianske præsident Lula da Silva i lufthavnen, når han lander for at snakke om sit store prestigeprojekt, biobrændsel. Og hvad ved Jakob Axel Nielsen så om det?

- Jeg skal i hvert fald nok få lært at sige pænt goddag til ham, sagde den nye minister.

I morgen deltager Jakob Axel Nielsen også i en frokost og en konference med Lula. I transport- og energiministeriet melder pressechef Jesper Damm Olsen, at "det regner jeg da med, han forbereder sig på".

Så det er ikke for sin erfaring på ministerområdet, at Jakob Axel Nielsen er blevet valgt. Det lagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) da heller ikke skjul på under præsentationen af det nye ministerhold ved Amalienborg.

- Flemming Hansen (afgående transport- og energiminister (K), red.) har for lang tid siden meddelt, at han stopper som minister og som folketingsmedlem ved næste valg. Der har den konservative leder, Bendt Bendtsen, ønsket, at der kommer én, som rent faktisk stiller op ved det kommende folketingsvalg. Det gør Jakob Axel Nielsen, og derfor bliver han ny transport- og energiminister, sagde Anders Fogh Rasmussen.

Han tilføjede dog med det samme, at den nye minister på kort tid har vist sig som en meget dygtig og dynamisk politiker. Jakob Axel Nielsen kom i Folketinget første gang ved valget i 2005, og har i den seneste tid presset på for skattelettelser som konservativ skatteordfører.

Nu er hans ministerdrøm gået i opfyldelse, og der bliver der nok at se til fra start. Statsministeren udtrykker tillid.

- Jeg er overbevist om, at han på en god måde kan varetage opgaven som minister, hvor der jo i dette efterår venter den meget store opgave at gennemføre forhandlingerne om regeringens ambitiøse energiplan, sagde Anders Fogh ved præsentationen.

Selv havde Jakob Axel Nielsen denne kommentar til P4 Nordjylland, da han var på vej hjem fra Taiwan for at tage ministerhatten på:

- For en stor dreng som mig, som kan lide alle former for fly, færger, tog og biler, så er det lidt en drøm at blive transportminister. Og ikke mindst energien, hvor vi står overfor store forhandlinger nu, siger Jakob Axel Nielsen.

/ritzau/

280518 retten aalborg

Kvinde sigtet for at stikke ekskæreste med kniv: Blev sur over, at han kom for sent til aftensmaden

1736026_100713_web_strand_trygfonden,_livreddere_0

Lækket aftaleudkast: Her er den foreløbige plan for sommerrejser ind og ud af Danmark

80_percent

play Aalborg bliver første sted uden for København med lokal rådgivning for LGBT+-personer

def_thumb,50_percent

play Glæde i Kennedy Arkaden over genåbning

280518 retten aalborg

Kvinde sigtet for at stikke ekskæreste med kniv: Blev sur over, at han kom for sent til aftensmaden

1736026_100713_web_strand_trygfonden,_livreddere_0

Lækket aftaleudkast: Her er den foreløbige plan for sommerrejser ind og ud af Danmark

80_percent

play Aalborg bliver første sted uden for København med lokal rådgivning for LGBT+-personer

Til forsiden

Til forsiden