LIGE NU:

Ny type razzia stor succes

Politiet oplever kun positive effekter ved at have andre myndigheder med ved ny såkaldt multikontrol

Det var politiet der stod for at finde og bringe de mange lastbiler til stop ved Dall syd for Aalborg tirsdag. Men når ejerne åbnede deres dør stod en hel stribe myndigheder klar til at udspørge og undersøge. Multikontrol hedder det nye koncept som rigspolitiets tungtvognsafdeling i denne uge tester på forskellige motorveje i Jylland.

- Vi har samlet en stribe kompetente folk, så vi på den måde kan fange alle de mulige lovovertrædelser der måtte være. Har vi i politiet ikke kompetencerne på et givent område, så har vi de relevante eksperter fra enten skat, trafikstyrelsen, fødevarestyrelsen eller en af de andre myndigheder der er her, siger vicepolitikommisær ved rigspolitiet Michael Balvits til TV2/Nord.

Og hos en af de andre myndigheder der er ny på holdet var glæden over det nye tiltag stor.

- Det er helt perfekt vi kan være med her, så vi kan udnytte hinandens kompetencer. Vi kan ikke selv gå ind og stoppe en lastbil, men her bruger vi så politiet. De ved derimod ikke alt om fødevarer, så der kan vi hjælpe dem, siger Therese Kjær Rasmussen fra Fødevarestyrelsens rejsehold.

Tirsdagens razzia ved Dall og Hjallerup Enge kører fra 8.30-23, så der kommer rigtig mange lastbiler til check i løbet af dagen. Men selvom langt de fleste havde styr på tingene, så var der enkelte der havde rod med køre-hviletidsbestemmelserne. Og det er næppe nogen tilfældighed, hvis man spørger en af de rutinerede chauffører.

- Det er fint de kontrollerer her i dag, det har jeg stor respekt for. Men jeg ligger og kører på motorvejen hver dag, og jeg ser aldrig politiet, så det er jo ikke den bedste kontrol, de burde være mere synlige, Finn Rasmussen fra Hovedgård.

Politiets multikontrol fortsætter frem til fredag, hvorefter der gøres status på projektet.