Ny usikkerhed om Palm City

Foto: Per Paulsen

Det australske firma, som skulle bygge golfbanen ved Palm City, har nu trukket sig fra projektet. Nu er flere af planerne for feriecenteret i Frederikshavn sat i bero.

Samarbejdet med det australske firma, Evolution Golf Group, der var hyret til at bygge golfbanen, er nu ophørt. Det fortalte direktør for Palm City, Otto Stavad, på et møde i går på Frederikshavn Handelsskole.

Samtidig er byggeriet af det store center, der efter planen skal ligge i forbindelse med feriehusene, sat i bero.

- Finanskrisen er også kommet bag på dem, som vi har solgt til. Aftalen med dem var, at husene skulle stå der i takt med, at centeret kom, og det gør de jo heller ikke, siger direktør for Palm City, Otto Stavad, til TV2/Nord.

På trods af de dystre udsigter, så har projektet fortsat politisk opbakning.

- Jeg tror på, at det bliver til noget, men det bliver i et noget langsommere tempo, end vi troede på fra starten, siger viceborgmester, Peter E. Nielsen (Kons.), til TV2/Nord.

Der er nu lagt en ny tidsplan for projektet. Direktør Otto Stavad forventer, at de første ni huller af golfbanen står klar i 2012, og de næste ni i 2013. Derudover skal der ifølge planen opføres 15-30 huse om året på Beach-området de næste fem år og 25-75 huse om året på Golf-området i løbet af de næste ti år.

Siden projektet blev lanceret tilbage i starten af 2007, har Palm City flere gange været i problemer. Finanskrisen har dæmpet efterspørgslen på ferieboligerne, og byggeplanerne har gang på gang været tæt på at gå helt i stå.

Forsiden lige nu