Foto: Mads Nissen, Scanpix

Ny vækstpulje skal skabe nordjysk udvikling

SE Vækstpulje Nyfors vil fremover dele midler ud til vækst- og udviklingsprojekter i Nordjylland.

En ny vækstpulje skal ifølge energikoncernen SE uddele op til 5 millioner kroner hvert år i de næste ti år til projekter, der skaber regional udvikling i Nordjylland. Det fortæller SE i en pressemeddelelse.

I maj 2016 fusionerede energiselskaberne Nyfors og SE, der står for Syd Energi. I forbindelse med fusionen blev SE Vækstpulje Nyfors oprettet. Formand for den nye vækstpulje, Karsten Frederiksen, glæder sig over at den nye nordjyske vækstpulje er skudt i gang, og han ser frem til at dele midler ud til vækst- og udviklingsprojekter i Nordjylland.

- Vi har glædet os til at trække i arbejdstøjet og få startet SE Vækstpulje Nyfors op. I SE vil vi gerne bidrage til det samfund, vi er en del af, og med den nye vækstpulje har vi mulighed for at hjælpe konkrete projekter i gang eller videre i deres proces, siger Karsten Frederiksen.

De områder, som vækstpuljen støtter, er blandt andet innovative virksomheder, der skaber arbejdspladser, foreningslivet, idræts- og kulturlivet, forsknings- og formidlingsprojekter samt uddannelse. 

- Vi har fået de sidste administrative detaljer på plads, og nu glæder vi os til at behandle alle indkomne ansøgninger, når ansøgningsfristen udløber 1. november, fortæller Karsten Frederiksen.