Nyd fredagsvejret - vådt efterår banker på

En omgang "rigtigt efterårsvejr" spøger i næste uge, men først kommer en weekend, der byder på lidt af hvert.

Kalenderen viser godt nok fredag den 13., men vejret ser hverken særligt faretruende eller ubehageligt ud.

Ifølge friske prognoser fra DMI bliver fredagen en rimelig god og lun weekendstarter med temperaturer, der kan snige sig op omkring 20 varmegrader.

Men lørdagsvejret ser knapt så overbevisende ud - især for jyderne - og søndagen kan ende som en halvforkølet affære i hele landet.

Det er desværre en forsmag på vejrtypen i næste uge, hvor skyfyldte dagtimer med regn og byger mere bliver reglen end undtagelsen.

- Den korte overskrift for weekendvejret er, at efteråret banker på, siger meteorolog Bill Vejdegren fra DMI tidligt fredag morgen.

- I dag bliver det rimeligt godt vejr. Især over de østlige egne, hvor der kommer nogen sol. Det kan der også komme ovre i det jyske efterhånden. De starter med lidt flere skyer her til morgen. Det bliver ganske lunt med 15 til 20 grader, og de fleste steder holder det tørt. Der kan godt komme en lille, lokal regnbyge, men det bliver ikke det helt store, tilføjer DMI-meteorologen.

Natten til lørdag begynder der at ske ting og sager, fordi en front fra Nordsøen begynder at bevæge sig ind over jyderne.

- Det betyder, at landet bliver delt op i to dele lørdag. Jylland får nok skyer og regn det meste af dagen faktisk. Længere østpå holder det tørt, at der er også mulighed for sol, siger Bill Vejdegren.

Natten til søndag vil det nok regne mange steder, fordi fronten trænger længere hen over landet, og søndag sætter et lavtryk sit triste præg på vejret med temperaturer omkring de 15 grader.

- Der bliver betydeligt køligere, og der er en hel del byger. Især til at begynde med i hvert fald. Det kan godt være, at der går lidt huller i skyerne om eftermiddagen, så vi kan få lidt sol og opholdsvejr på søndag, siger DMI-meteorologen.

- Det bliver begyndelsen på en uge med rigtigt efterårsvejr med regn og byger det meste af tiden, og det bliver også ganske køligt, tilføjer han.