LIGE NU:

Nye kommuneskilte i Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune ændrer 22 kommuneskilte. Arbejdet starter i dag og forventes færdigt i den kommende måned.

Nye kommuneskilte
Når man krydser kommunegrænsen til Frederikshavn Kommune, er man indtil i dag blevet mødt med et skilt med teksten "Frederikshavn" over kommunens hvide og blå logo.

Fællesskabet er vigtigt
Men bynavnet alene er ikke tilstrækkeligt til at signalere det nye fællesskab mellem de tre gamle kommuner, Sæby, Frederikshavn og Skagen.

Arbejdshold i sving
Derfor er et arbejdshold fra kommunens park- og vejafdeling i dag i fuld sving med at pille 22 kommuneskilte, der står ved de væsentlige indfaldsveje, ned.

Logo og Kommune
I løbet af den kommende måned skal de erstattes med nye, der foruden logoet også bærer teksten "Frederikshavn Kommune".

Henvendelse fra borgere
Beslutningen om at ændre de eksisterende skilte er blandt andet taget på baggrund af henvendelser fra borgere i Skagen og Sæby-området.

Prisen
De 22 nye skilte vil være klar til opsætning i løbet af den kommende måned. Prisen for at skifte dem ud bliver omtrent 30.000 kroner.

Borgmesteren
Frederikshavn Kommunes borgmester, Erik Sørensen, har lyttet til de borgere, der har givet udtryk for, at det ikke er godt nok, når der står "Frederikshavn" på kommuneskiltene.

- Kommunesammenlægningen er en langstrakt proces, der tilsyneladende stadig kan få følelserne frem hos mange. Borgerne i for eksempel Skagen og Sæby skal ikke føle, at deres lokalområder bliver overset, selv om kommunen nu hedder Frederikshavn Kommune. Hvis nogle har følt sig provokeret af, at kommuneskiltene ikke tydeligt nok tilkendegiver, at der nu er tale om Frederikshavn som kommune og ikke blot som by, så laver vi om på det, siger Erik Sørensen.