02:09

Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Nye sjældne krokodilleunger

For anden gang er der udklækket unger af den truede krokodilleart sort kaiman i Aalborg Zoo, der stadig er den eneste zoo i verden, hvor det er lykkedes at få kaimaner til at yngle.

Aalborg Zoo gentager succes og udklækker sjældne krokodilleunger

I 76 dage har dyrepasserne i tropehuset i Aalborg Zoo ventet spændt på, om det igen skulle lykkes at få kaimanunger i anlægget. Og nu er spændingen udløst. I alt 13 unger er der kommet ud af de 24 æg, som kaimanhunnen lagde i reden 18. maj.

Nogle af æggene blev knust af et slag fra kaimanhunnens hale, inden dyrepasserne nåede at flytte æggene, men resten blev taget ud af reden og lagt i rugemaskine.

- Vi lægger æggene i rugemaskine for at sikre den høje luftfugtighed og stabile temperatur, det kræver at udruge æggene. Vi kan ikke sikre de samme optimale forhold i anlægget i tropehuset, fortæller dyrepasser Søren Lassen.

Publikum må dog have tålmodighed lidt endnu, inden de kan se de nye små.

- Der vil gå nogle måneder, inden vi flytter ungerne ud i anlægget ved de voksne kaimaner, siger Søren Lassen, som tilføjer, a ungerne først skal i et mindre terrarium, så dyrepasserne kan observere deres tilstand og følge med i, hvordan de spiser og trives.

Den sorte kaiman tilhører alligatorfamilien, og kaimanerne er en særlig gruppe alligatorer, der kun lever i Sydamerika. Voksne dyr er ofte 3-4 meter lange, men gamle hanner, kan blive over 5 meter lange.

Kaimanernes sjældne mørke skind er meget eftertragtet, og dyrene er udryddelsestruede på grund af illegal jagt og indskrænkning af deres leveområder.