Seneste nyt

fra Nordjylland

Nye 'vinger' til redningskøretøjer giver flere fordele

14 redningskøretøjer i Aalborg bliver i forbindelse med et projekt udstyret med specielle vinger, som på mange måder gerne skulle blive en gevinst.

De nye vinger, som kaldes for 'v-spoilers', har en række fordele, når de bliver monteret på 14 af Region Nordjyllands redningskøretøjer, heriblandt ambulancer, patienttransporter og akutbiler.

Blandt de forventede fordele er en besparelse på deres brændstof- og batteriforbrug med fem til syv procent, samt reduceret CO2-udledning. Og det er ikke de eneste gevinster.

- Sidegevinsten er, at de formodentlig, giver mere stabil kørsel. Det vil sige, at vores ambulancer skulle blive mere rolige. Men den primære gevinst er naturligvis brændstofminimering og reduceret CO2-udledning, forklarer områdeleder for Den Præhospitale Virksomhed, Jacob Kirkelund.

Det er også takket være vingernes miljøgevinst, at man har haft rådighed til Region Nordjyllands klimabudget i forbindelse med påsætningen, som er en del af et projekt, hvor man undersøger, hvilken effekt vingerne har.

Det er også derfor, man har valgt flere forskellige køretøjer.

- Vi har enheder i alle bilerne, hvor vi kan monitorere brændstofforbrug og CO2-udledning. Så kan vi at se, hvad det giver os, inden vi sætter på hele vores flådestyrke, fortæller Jacob Kirkelund.

Se billederne af de nye 'vinger' i galleriet herunder.