Nyt akvarie skal stoppe publikumsflugt

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har tabt tusinder af besøgende de seneste år. Nu håber de, at en renovation kan lokke flere gæster indenfor.

På søndag genåbner Oceanariet i Hirtshals efter en fem måneder lang renovering. Og attraktionen har da også brug for et friskt pust. Siden 2008 har Oceanariet tabt 60.000 årlige besøgende. Nu håber de selv, at et nye akvarie kan trække flere gæster ind.

- Jeg håber og tror, at vi kommer stærkere ud på den anden side, så attraktionen fremstår mere attraktiv for vores gæster, siger Karl Henrik Laursen, der er direktør på Nordsøen Oceanarium.

I 2008 lagde 217.000 gæster vejen forbi Oceanariet - i 2013 var besøgstallet faldet til under 160.000. Direktøren er da også godt klar over, at de er nødt til at gøre noget.

- Udfordringen er, at vi skal markedsføre og udvikle vores attraktion, så den også matcher det, som moderne familier efterspørger.

Når Oceanariet genåbner vil det største akvarium indeholde langt flere og forskellige fisk. Samtidig vil de på Oceanariet satse på at aktivere publikum langt mere end tidligere, så det ikke kun handler om at kigge på de store akvarier.