LIGE NU:

Nyt blåt badge betyder, at du skal holde afstand

Mandag bliver det muligt at få et badge, der signalerer, at der skal holdes afstand.

Det er blåt. Og så viser det to mennesker med det genkendelige afstandssymbol imellem sig. Det nye, blå badge vil fremover være synligt i gadebilledet og minde folk om at holde ekstra god afstand.

quote Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges. Man kan for eksempel bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen.

Niels Sandø, Enhedschef i Sundhedsstyrelsen

I særlig risiko

Er du i særlig risiko for alvorlige forløb, pårørerende eller bekymret for at blive smittet med coronavirus, er det fra mandag muligt at hente et nyt badge på apoteket.

Det er Sundhedsstyrelsen, der står bag det nye initiativ, der skal være en synlig påmindelse om at holde afstand og dermed forebygge smitte. 

- Vi ved, at der er et ønske fra både borgere og flere patientorganisationer om, at man skal kunne signalere, at andre skal tage hensyn. Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges. Man kan for eksempel bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen. På den måde behøver man ikke at henvende sig direkte til andre og gøre dem opmærksomme på at holde afstand, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen

Vigtigt, når smitten spreder sig

Coronavirus speder sig stadig, og de seneste uger er der registereret stadig flere tilfælde også i de mindre kommuner i Danmark. Derfor er det vigtigt at holde fast i de gode råd - herunder at holde afstand - lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi skal være opmærksomme på at holde smitten nede i Danmark og passe godt på hinanden. Det gør vi ved at holde fast i de gode råd om blandt andet at blive hjemme, hvis man er syg, holde afstand, god håndhygiejne, ses med færre venner og bruge mundbind. Vores badges kan være en hjælp til at huske andre på rådet om at holde afstand, siger enhedschef, Niels Sandø.

Badges kan hentes på landets apoteker fra mandag 12. oktober. De kan også bestilles via en række patientforeninger.

Medlemmer af disse foreninger kan få tilsendt badge