LIGE NU:

Nyt forslag skal sikre bedre mobilsignal

Venstre vil etablere en bredbåndsfond, der skal sikre, at danskerne kan få bredbånd og mobilsignal i områder, som teleselskaberne i dag ikke dækker.

300 millioner kroner. Så mange penge skal der kastes efter en ny bredsbåndsfond, mener Venstre. Fonden skal sikre, at selv danskere, der bor i områder, hvor teleselskaberne i dag ikke dækker, kan få bredbåndsdækning og mobilsignal.

- Vi synes ikke det kan passe, at der er nogen, der ikke kan få bredbåndsforbindelse og mobilsignal, siger Torsten Schack Pedersen, der er valgt for Venstre i Thistedkredsen.

Og det er nok noget, mange nordjyder vil sætte pris på. I følge en undersøgelse, som YouGov har lavet, er Nordjylland den region, som har flest problemer med mobilsignaler.

Faktisk har 48 procent af de nordjyske borgere, der bor uden for byerne i løbet af februar og marts måned oplevet ikke at kunne ringe op eller kunne modtage et opkald, fordi de enten helt manglede mobildækning eller havde svag mobildækning.

- Det er vi simpelthen nødt til at gøre noget ved. Det kan ikke passe, at det skal være sådan, siger Torsten Schack Pedersen.

De 300 millioner kroner skal finansieres ved at anvende fortjenesten fra frekvensauktionerne i 2016 og 2019. Her kan borgere og virksomheder så søge om tilskud til at få oprettet bredbånd i de områder, teleselskaberne ikke dækker i dag.

Den dårlige mobildækning vil Venstre komme til livs ved at mindske mobilselskabernes årlige afgift til staten. Her foreslår de en såkaldt 'noget-for-noget' model, hvor mobilselskaberne til gengæld for en lavere afgift sætter master op i de områder, hvor der lige nu mangler master.