LIGE NU:

Nyt forsøg skal sikre flere pædagoger

UCN lemper optagelseskravet på særlig pædagoguddannelse for at imødekomme politisk ønske om flere pædagoger.

Et politisk ønske om flere pædagoger får nu UCN til at lempe optagelseskravet på den såkaldte meritpædagoguddannelse.

Meritpædagoguddannelsen er målrettet dagplejere eller pædagogmedhjælpere, der ønsker at tage en pædagogisk uddannelse. Hidtil har det været et krav at have minimum fem års erfaring, som eksempelvis pædagogmedhjælper, for at komme ind på uddannelsen. Det krav sættes nu ned til to års erhvervserfaring, skriver UCN i en pressemeddelelse.

- Det har afskåret mange fra at søge ind. Nu har vi søgt og fået dispensation til som et forsøg at sænke optagelseskravet til to års erhvervserfaring, til gengæld skal man være minimum 25 år for at blive optaget på uddannelsen, fortæller Anne Krogh, der er uddannelseschef for pædagoguddannelsen på Professionshøjskolen UCN.

UCN har fulde huse på pædagoguddannelserne i både Aalborg, Hjørring og Thisted, mens der har været ledige pladser på meritpædagoguddannelsen. Derfor håber Anne Krogh, at de lempede krav, kan være med til at sikre et højere optag på uddannelsen som meritpædagog.

Mindre praktik i uddannelsen

Meritpædagoguddannelsen tager tre år og er dermed et halvt år kortere end pædagoguddannelsen. Det skyldes, at de studerende på baggrund af deres erhvervserfaring får merit for den praktik, der ellers er en del af pædagoguddannelsen.

Uddannelsen er indtil videre bygget sådan op, at første år er fuldtids på lige fod med de øvrige studerende. På 2. og 3. studieår er uddannelsen tilrettelagt som deltidsstudie, hvor undervisningen består af såkaldt blended learning, hvor dele af undervisningen foregår online, og de fysiske fremmøder på UCN i Aalborg er placeret om aftenen og i enkelte weekender.

- Det giver mulighed for, at de studerende kan arbejde ved siden af studiet, når de er færdige med de første to semestre. Den fleksibilitet er ofte helt afgørende for, at de har mulighed for at tage uddannelsen, og vi håber, at endnu flere vil benytte sig af muligheden, nu hvor der er ændret på optagelseskravene, lyder det fra Anne Krogh.

Meritpædagoguddannelsen på UCN tilbyder aktuelt to faglige specialiseringer i form af dagtilbud samt special- og socialpædagogik. Dispensationen til at sænke optagelseskravet til to års erhvervserfaring gælder i første omgang til udgangen af 2025, hvorefter effekten skal evalueres.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden