LIGE NU:

Nyt koncept sætter børnenes fantasi i spil

Kæmpedonation fra A.P. Møller Fondet baner vejen ud til de nordjyske børn og senere til børn i resten af landet.

Det Aalborg-baserede projekt "Action Kids", hvor børns fantasi sættes i spil via bevægelse, motion, musik og sjov, har modtaget en stor donation, der gør det muligt at udbrede projektet i hele Nordjylland.

Formålet med Action Kids er at motivere børnehavebørn til mere fysisk aktivitet på en sjov og anderledes måde. Konceptet er opbygget med sport, musik, fantasi, illustrationer og fortælling som kerneelementer. Alle børnehavebørn kan være med uanset alder, køn, vægt og motorik.

I 2013 blev projektet prøvet i alle Mariagerfjord Kommunes 31 børnehaver. Brugerne i Mariagerfjord Kommune har givet positive tilbagemeldinger. Efterfølgende har andre børnehaver uopfordret vist interesse for projektet. Det har bekræftet initiativtagerne i konceptets anvendelighed og potentiale til videre udbredelse.

"Action Kids" har nu fået en donation på 500.000 kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der samtidig udløser støtte på 500.000 fra TrygFonden.

Idémanden bag konceptet er Thomas Fedder, der fandt på metoden, da han skulle have nogle vilde unger til indendørsfodbold.

- Det er vanvittigt det med, at der pludselig er nogle i København, der synes, at vores projekt i Nordjylland er så fedt, at de vil støtte det. Så er vi måske ikke så tossede alligevel, siger Thomas Fedder.

Action Kids konceptet er et resultat af et samarbejde mellem idémand Thomas Fedder, kunstner og illustrator Ole Okkels og komponist Viggo Steincke.