LIGE NU:

Nyt multicenter i Vindblæs

Sammenhold og frivillig arbejdskraft i Vindblæs har sandsynligvis fremtidssikret den lokale skole. Landsbyen har leveret gratis arbejdskraft for at få et nyt multicenter ved skolen op at stå.

De sidste elementer bæres ind i det nye multicenter ved Skolen i Vindblæs. Byens nye samlingssted har kostet 7 millioner kroner. Oveni har omkring 40 frivillige leveret gratis arbejdskraft for mere end én million kroner.

- Jeg har hjulpet til, fordi jeg er nabo til skolen, og synes at det er vigtigt at vi gør hvad vi kan for at bevare den, siger Jan Nielsen fra Vindblæs.

Det er 4 af byens foreninger, der har slået pjalterne sammen. Fodboldklubben holder flyttedag og borgerforeningen er også med. De vil bruge multihuset som en form for forsamlingshus. Et sted byen har manglet til fødselsdage og konfirmationer siden kroen brændte for 5 år siden.

- I det nye multihus kan vi jo holde de fester vi plejede at holde på kroen, siger Jan Nielsen.

Multicenteret er også et led i kampen for at bevare skolen - der med sine 80 elever er blandt de 3 mindste i Vesthimmerlands Kommune - og dermed på sigt risikerer lukning.

- Opførelsen af multicenteret giver os nye muligheder for primært og aktiviteter efter normal skoletid, og så kan vi bruge den gamle gymnastiksal til andre relevante ting i skoleregi, som foreksempel et læringscenter, siger Henning Josefsen, der er skoleinspektør på Vilsted-Vindblæs Skole.

Multicenteret i Vindblæs er en del af den kampagne, der skal trække nye aktive unge børnefamilier til det lille samfund. Der ellers mest er kendt for at have en meget høj varmepris.

- Vi har et rigtigt godt sammenhold, ellers kunne det her heller ikke lade sig gøre. For at det skal fortsætte, så skal vi have nogen unge og aktive til flytte til, når vores huse i løbet af en periode skifter ejere - ellers kan vi ikke fastholde vores gode sammenhold i landsbyen, siger Anders Myrup, der er formand for de frivillige, der har medvirket til byggeriet af multihuset.

Multicenteret indvies lørdag eftermiddag af borgmester Jens Lauritzen fra Vesthimmerlands Kommune.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden