Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix.

Nyt nordjysk talentprogram skal skabe de bedste ledere

Talent Nord er et nyt ledertalentprogram skabt af ni nordjyske kommuner og regionen. Det går i luften i morgen, fredag.

De gode ledere vokser ikke nødvendigvis frem af sig selv. De skal hjælpes på vej, coaches og udvikles, og det vil ni nordjyske kommune og Region Nordjylland nu hjælpe hinanden med at gøre i det offentlige.

Derfor er et helt nyt ledertalentprogram blevet sat i verden under navnet Talent Nord, og første seminar afholdes allerede i morgen, fredag i Aalborg Kongres & Kultur Center.

- Det er jo på mange måder et unikt samarbejde, fordi vi som landsdel har valgt at tage ansvar, forpligte hinanden og i fællesskab lave et forløb, der skal udvikle morgendagens ledere, siger Aalborg Kommunes kommunaldirektør Christian Roslev.

- Kompleksiteten i mange offentlige lederes hverdag er stigende. Innovation, samskabelse, teknologi og ressourcer er blot nogle af en lang række begreber, som skal tænkes ind i opgaveløsningen. Talent Nord klæder kommunale og regionale ledere på til at handle på de udfordringer – og muligheder – der følger med, tilføjer han.

Udover at muliggøre et langt mere strategisk og målrettet arbejde med talentudvikling og afhjælpe rekrutteringsvanskeligheder på lederområdet, danner Talent Nord også grobund for synergi.

Talent Nord

  • Et ledertalentforløb skabt af Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune, Frederikshavn Kommune, Hjørring Kommune, Thisted Kommune, Vesthimmerland Kommune, Jammerbugt Kommune, Morsø Kommune, Aalborg Kommune og Region Nordjylland.
  • Det først hold ledertalenter begynder på uddannelsen 10. marts 2017 og afslutter 1. marts 2018.
  • Programmet består af seks undervisningsmoduler fordelt over et år.

- De ledere, der deltager på uddannelsen, sidder inde med masser af erfaring og kompetencer. Talent Nord etablerer en platform, hvor vidensdeling og det at lære fra sig er i højsædet. Jeg tror, at vi kan vinde rigtig meget ved at kigge hinanden lidt over skuldrene, siger kommunaldirektør Christian Roslev.

Heidi Bredkær Juul-Olsen, der er er afdelingsleder i Hjørring Kommunes Børne og Undervisningsforvaltning, er med ombord på det første Talent Nord-hold, og hun glæder sig,

- Jeg har store forventninger til min egen læring gennem forløbet, og jeg ser frem til at beskæftige mig med nogle spændende og højaktuelle emner inden for ledelsesfeltet. Især den vekselvirkning, der er mellem holdundervisning og mesterlære i min egen organisation, synes jeg, er utrolig tiltalende, fortæller Heidi Bredkær Juul-Olsen. 

- Herudover håber jeg på at blive inspireret, udfordret og udviklet som leder, sideløbende med at jeg udvider mit netværk og dermed mine muligheder for at samarbejde og sparre med ledere fra de andre nordjyske kommuner og Region Nordjylland, siger hun.