LIGE NU:

Nyt psykiatrisk afsnit i Nordjylland

På onsdag slår Brønderslev Psykiatriske Sygehus dørene op for afsnit 16 - en moderne akutmodtagelse for psykiatriske patienter.

De nordjyske psykiatriske patienter får nu langt bedre forhold en tidligere. På grund af strukturreformen har der været behov for flere pladser i psykiatrien, da modtagerområdet er udvidet til også at omfatte Jammerbugt Kommune.

- Jeg er glad for, at vi nu får flere pladser. Det betyder nemlig, at Region Nordjylland kan hjemtage mange af de psykisk syge borgere, som i øjeblikket bliver behandlet i Region Midtjylland, fortæller byggeudvalgsformand Vagn Flink.

Ombygningen er den hidtil største ved sygehuset og har kostet 21 millioner kroner. I midten af byggeriet er der fællesaktiviteter, opholdstue og kontor. Ud fra centrum er der tre fløje med i alt 22 moderne enestuer hver med bad og toilet.

Brønderslev Psykiatriske Sygehus havde 50 års jubilæum i 2007. Byggeriet med etplans pavilloner og haver tilknyttet var dengang nytænkning. De fysiske rammer er gennem årene løbende forbedret, og byggeprojektet i afsnit 16 er det seneste i rækken af planlagte ombygninger i Brønderslev. På budgettet for 2009 er der afsat penge til udbygning og renovering af de psykiatriske funktioner for ældre patienter, som ofte er demente.