Nyt rensningsanlæg udskudt

Naboerne er utrygge. De frygter at et nyt rensningsanlæg vil ødelægge det naturskønne område ved Øster Lovnkær. Foto: TV2/Nord

Det omstridte nye rensningsanlæg i Mariagerfjord Kommune er netop blevet udskudt af kommunens økonomiudvalg. Men naboerne skal næppe glæde sig for tidligt.

Mariagerfjord Kommune vil bygge et nyt stort rensningsanlæg i Øster Lovnkær mellem Als og Hadsund. Naboerne brokker sig - men Teknik- og Miljøudvalget har godkendt planen i et nyt kommuneplantillæg.

Men på det seneste møde i kommunens økonomiudvalg blev beslutningen udskudt. Ikke fordi naboerne har protesteret, men fordi Mariagerfjord Vandservice har bedt om det. De vil godt være helt sikre på, at de rent faktisk kan bygge på den udpegede grund.

Vandservice skal vurdere om, de kan garantere, at vandstanden i det nærliggende naturområde kan fastholdes, hvis de bygger, hvor det er foreslået.

Hvis ikke, så kan det komme på tale med med en ny høringsrunde, som naboerne blandt andet har ønsket. Dog ikke fordi de ønsker, men fordi en en flytning på 150 meter mod øst vil kræve en ny høring.

Der træffes sandsynligvis beslutning om det det videre forløb om 14 dage.

Forsiden lige nu