1 af 6

Nyt stadion indviet i Hjørring

I dag blev det nye Femhøje Idrætscenter indviet. Det nye stadion i Hjørring er Danmarks mest bæredygtige af slagsen.

Der var både taler, hurraråb og fodbold, da det nye Femhøje Idrætscenter blev indviet i dag.

- Det her er stort for Hjørring. Alle kan huske det gamle stadion, og det tror jeg, at de kan nogle år endnu, for det var nedslidt og udtjent. Det var nogle ikke-velkomne forhold for de klubber, der skulle komme her og spille. Nu er det moderne, og der er varme i banen og varme i bruseren osv. Det er nogle moderne faciliteter vi har fået, så det er dejligt, siger borgmester Arne Boelt (S).

Byggeriet af det nye stadion med tilhørende idrætscenter er et samarbejde imellem Hjørring Kommune, VUC & HF Nordjylland samt Hjørring Private Realskole. De tre parter har lagt væk på, at idrætscentret er fremtidssikret. Derfor har bæredygtighed været i fokus i hele processen.

- Vi bygger næsten altid bæredygtigt, når vi bygger nyt. Det koster ikke mere. Det er en plade det der med, at det koster mere at bygge bæredygtigt - det gør det ikke, man skal bare tænke sig om, når man bygger og have styr på byggeprocessen, siger Arne Boelt.

Femhøje Idrætscenter skal bruges af både kommunen, sportsklubber og til undervisning.

Grønsværen blev indviet med en fodboldkamp, hvor håndværkere fra Lund & Staun, som har stået for byggeriet, spillede mod bygherrerne, imens var borgmester Arne Boelt dommer.

Det nye stadion og idrætscenter har kostet i alt 35 millioner kroner.