Nytåret sikrest i Nordjylland

Trods en stigning i antallet af fyrværkeriskader, så er det fortsat nordjyderne, der er bedst til at fejre nytåret på sikker vis i forhold til resten af landet.

Det er sikrest at holde nytår i Nordjylland. I hvert fald hvis man ser på antallet af fyrværkeriskader i de forskellige regioner. Det er Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital, der har samlet tallene.

De sidste to år er antallet af fyrværkeriskader steget på landsplan. Sidste år måtte landets skadestuer således hjælpe 262 personer med fyrværkeriskader, hvoraf 56 blev betegnet som alvorlige. Men i Nordjylland passer borgerne tilsyneladende bedre på fingrene og øjnene.

I 2010 oplevede man således kun 13 fyrværkeriskader i Region Nordjylland mod for eksempel 78 i Region Syddanmark.

- Antallet af skader varierer ganske kraftigt fra landsdel til landsdel. De sidste tre år har Region Syddanmark haft flest skader. Men før det lå Region Midt og Region Hovedstaden i en land årrække på skift i front i den kedelige statistik. Det er lidt unikt, at nordjyderne siden nytåret 1995/1996 har indtaget den eftertragtede sidsteplads, så der er noget at arbejde på i de andre regioner, siger Mette Niess der er kampagneleder for Fyrværkerikampagnen i Danmark.

Det er både børn og voksne, der rammes af fyrværkeriskader. Og især mænd, som selv antænder fyrværkeriet, får de alvorlige skader. Fyrværkerikampagnen i Danmark forsøger i denne tid at oplyse borgerne om farerne ved fyrværkeri, for at undgå de mange skader.

Med en ny kampagne bliver skolebørn på samtlige af folkeskolens klassetrin undervist i, hvordan de skal forholde sig i nærheden af fyrværkeri.

Forsiden lige nu