LIGE NU:

Nyuddannede nordjyder står uden job

Mange dimittender har svært ved at finde job, og især i Nordjylland er problemet stort. Her er knap hver anden dimittend arbejdsløs.

Nyuddannede studerende har svært ved at finde arbejde, afslører en undersøgelse fra CA a-kasse. Værst ser det dog ud i Nordjylland, hvor knap hver anden dimittend står uden job.

Ranuka Rajendram dimitterede i juni 2014, og hun er en af de mange, der ikke har fundet et arbejde Hun er derfor taget på karrieremesse i Gigantium i Aalborg, hvor hun håber, hun kan komme et skridt nærmere et job.

-Det vil give mig en ny livsglæde, og det vil være sindssygt dejligt at kunne starte på et nyt kapitel, siger Ranuka Rajendram.

En af grundene til den høje arbejdsløshed blandt dimittender er blandt andet, at der er færre jobs, og at nordjyderne ikke er så vilde med at flytte langt for jobbet.

-De skal blive bedre til at afklare med sig selv, hvad deres drømmejob, hvilken retning de vil gå, hvad de er gode til. Hele kompetenceafklaringen er der for mange, der er dårlige til, siger karriererådgiver fra CA a-kasse, Lars Ulrik Jeppesen

Hvis de håbefulde nordjyder på messen er villige til at se ud over Nordjyllands grænser, er der hjælp at hente. De 83 virksomheder på messen har nemlig tilsammen medbragt 575 jobs landet over.