Foto: Ib William Christensen

Øget patruljering: Nordjyderne holder afstand

Der er ros til både kunder og erhvervsdrivende, efter at politiet i dag har øget patruljeringen for at kontrollere, at vi holder afstand.

Nordjyllands Politi har fra i dag skruet op for patruljeringen for at tjekke, at nordjyderne holder afstand.

Og det ser ud til, at budskabet er blevet forstået og ikke mindst efterlevet.

Der er stor ros hele vejen rundt. Det er den tilbagemelding, vi har fået fra vores patruljer, som har været på gaden.

Henrik Beck, vagtchef, Nordjyllands Politi

- Der er stor ros hele vejen rundt. Det er den tilbagemelding, vi har fået fra vores patruljer, som har været på gaden, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Henrik Beck, som i dag har koordineret indsatsen med den øgede patruljering.

Han fortæller, at mange erhvervsdrivende har personale klar til at tælle, at der ikke er for mange kunder i butikkerne og til at sørge for, at folk holder afstand i en eventuelt kø ved butikken. Og der er håndsprit tilgængeligt for kunderne.

- Så det generelle billede er, at det ser rigtig fint ud, siger Henrik Beck, som tilføjer, at politiet har været massivt tilstede i det nordjyske for at tjekke, at retningslinjerne fra myndighederne er blevet overholdt.

Ingen bøder uddelt

Henrik Beck oplyser sidst på eftermiddagen, at der ikke er uddelt bøder i Nordjylland i forbindelse med den øgede patruljering.

- Der var en neglesalon i forbindelse med Bilka i City Syd, som vi bad om at lukke, hvilket blev efterkommet. Men der blev ikke uddelt en bøde i det konkrete tilfælde, fordi der var tale om flere misforståelser, siger Henrik Beck.

Han fortæller, at dagens vejr ikke indbød til det helt store udendørsliv, derfor var det en forholdvis nem opgave at kontrollere de steder, hvor der traditionelt samles mange mennesker, når vejret viser sig fra en noget bedre side end i dag.

- Vi har i stedet koncentreret indsatsen i områder som eksempelvis City Syd. Og selv om der har været en del pres på indkøbsområderne i Nordjylland i løbet af lørdagen, er det forløbet fint, siger Henrik Beck.