Foto: Jesper Lange

Offentligt affaldsselskab brugte 200.000 kroner på reception for direktør

Reno-Nord skiftede i maj 2016 direktør. Det blev markeret med en reception, der løb op i 207.413 kroner. Der blev blandt andet lejet en rød løber, som kostede knap 24.000 kroner.

Mad, pynt og underholdning blev en dyr affære for affaldsselskabet Reno-Nord, da de i maj 2016 markerede et skifte i direktørstolen. Receptionen for de to direktører løb samlet op i 207.413 kroner. Det var blandt andet en 180 meter lang rød løber til 23.749,94 kroner, der trak budgettet op, det afslører aktindsigter som Journalista.dk har fået.

- Nu har jeg hørt lidt af tallene og en rød løber til nogen og tyve tusinde kroner. Det er ikke i orden. Jeg synes altid, man skal passe på med at bruge andre folks penge og specielt med sådan noget her. Det både kan og skal kritiseres, siger Mikael Klitgaard (Venstre), borgmester i Brønderslev Kommune.

Reno-Nord er en affaldsvirksomhed, der er ejet af Mariagerfjord, Rebild, Jammerbugt, Aalborg og Brønderslev Kommuner. Derfor er det i sidste ende borgerne i disse kommuner, der står med regningen.  Bestyrelsen i Reno-Nord kendte ikke til budgettet for festen, før aktindsigterne fra Journalista.dk afslørede det.

- Havde det budget været igennem bestyrelsen, så havde vi nok skåret væk, så prisen for receptionen var blevet det halve, som også er det, jeg helt ærligt troede, den kostede. Men det er vores fejl, at vi ikke har interesseret os nok i det budget, siger Daniel Nyboe Andersen (Radikale Venstre), viceborgmester i Aalborg Kommune og bestyrelsesformand i Reno-Nord.

Bestyrelsesformanden vil nu ændre retningslinjerne i virksomheden, så alle budgetter til sådanne arrangementer fremover kommer igennem bestyrelsen. 

01:59

Det var blandt andet udgifter til en rød løber på knap 24.000 kroner, der fik budgettet til at løbe op i flere 100.000 kroner.

Luk video