02:46

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Offer for tricktyve: Meget ubehageligt

Pas på trick-tyve. Sådan lyder advarslen fra Nordjyllands Politi til borgerne. Det seneste døgn slog tyvene til seks forskellige steder i Nordjylland. Og det gik især ud over butiksassistenterne.[size=2] [/size]

Nordjyllands politi har fået anmeldelser om seks trick-tyverier søndag eftermiddag - to i Arden, to i Aalborg, et i Vodskov og et i Frederikshavn.

-Vores erfaring er, at det er østeuropæere, der kommer i større grupper - for så at sprede sig og drage ud forskellige steder i landsdelen for at begå tricktyveri, siger vagtchef Mogens Hougesen, Nordjyllands Politi.

Det typiske tricktyveri er en situation, hvor der bliver betalt med en stor seddel for en lille ting. Herefter skaber tyvene forvirring omkring byttepengene og stjæler et større beløb.

-De var meget ubehagelige, gik ind bag disken og tog en masse ting ned fra hylderne, mens de stjal byttepengene. Og bagefter truede de min medarbejder med knyttede hænder, da de var kommet ud af butikken. Hun følte sig meget utryg, siger Lisbeth Holm, indehaver af Stil Studio i Holbergsgade i Aalborg.

Guldbageren i Vodskov havde også besøg af tricktyve søndag. Begge steder beskrives tyvene som østeuropæiske kvinder, der talte flere sprog.