Foto: Pressefoto, AaB

Officielt: AaB køber 22-årig svensker

Som forventet har AaB købt Andreas Blomqvist fri af svenske Mjälby. Det er nordjydernes første vinterindkøb.

AaB teasede med det på Twitter, og nu er det så officielt. De danske mestre har købt den 22-årige svensker Andreas Blomqvist i Mjälby, der spiller i den næstebedste svenske række.

Han har skrevet kontrakt med AaB frem til 2019 og får trøje nummer 14.

- Andreas Blomqvist er en teknisk dygtig, spilintelligent og målfarlig spiller, der både styrker vores kvalitet og vores bredde i truppen, siger Allan Gaarde.

- Han indeholder et stort potentiale, og vi har en tro på, at han kan fortsætte sin udvikling hos os, og vi er selvfølgelig glade for, at han valgte AaB som sin nye klub, siger Allan Gaarde.

Selv siger Andreas Blomqvist om skiftet:

- Det bliver vældigt spændende, og AaB er for mig en fantastisk klub at komme til.

- AaB vandt i den seneste sæson både mesterskabet og pokalturneringen, og samtidig spiller man attraktiv fodbold. Desuden har jeg talt med Anders Andersson, der kun kunne anbefale klubben, fortæller Andreas Blomqvist.

- Min ambition er selvfølgelig at blive en del af holdet så hurtigt som muligt, og jeg ser frem til at udvikle mig både som fodboldspiller og som menneske i mine nye omgivelser i Aalborg, siger 22-årige Andreas Blomqvist, der forventes allerede at være til rådighed for cheftræner Kent Nielsen i fredagens testkamp mod AGF og søndagens ditto mod Vendsyssel F.F.

Den kreative midtbanespiller er noteret for 67 kampe og ti mål i Allsvenskan, ligesom det foreløbig er blevet til to A-landskampe og otte U/21-landskampe for Sverige.