Øget patruljering på havnene

Foto: Johnni Isaksen

Siden det højdramatiske smuglerdrama for et år siden har politiet intensiveret patruljeringen på havnen i Ålbæk og de andre mindre havne på Kattegat-kysten. Det er noget de lokale har været glade for.

Nu ser de lokale ordensmagten langt oftere end før. For både i dag- nattetimerne kan de se en politibil på havnen i Ålbæk, der lige tjekker, at alt er som det skal være.

- Så er der simpelthen bare mere ro på havnen, når de lige kommer og viser flaget, siger fiskeskipper Preben Christensen.

- Det er kun godt politiet kommer så tit, så vi kan få sat en stopper for de mange tyverier af både garn og bådtrailere, som vi tidligere har været plaget af, siger fisker Bent Brix Olesen.

Politiet bekræfter, at de at de efter smuglersagen for et år siden, har haft mindre fokus på patruljering i store havne som Frederikshavn og Skagen, i stedet kommer de oftere i de mindre havne på Kattegat-kysten.

- Der er ingen tvivl om, at når der sker sådan noget som der gjorde i Ålbæk for et år siden, så får det et vist fokus. Og interessen for kollegaerne bliver større i at patruljere derude, siger Kaj-Verner Jensen, politikommissær fra Lokalpolitiet i Frederikshavn.

- Folk lægger jo mærke til at politiet kommer her oftere, og det spredes hurtigt, så det har jo måske afholdt andre smuglere fra at anløbe havnen, siger Niels Andersen, der er fungerende havnefoged i Ålbæk.

- Vi har ikke set nogen smuglere i hvert fald, griner Preben Christensen.

Også om natten bliver der nu patruljeret langt oftere på de mindre havne end tidligere.

Forsiden lige nu