LIGE NU:

Økonomisk lussing til Tican

Sidste uges arbejdsnedlæggelser blandt tilsynsteknikere koster slagterier dyrt i overarbejdsbetaling for at indhente produktionstab.

Stort efterslæb
Tican i Thisted har fået en pukkel på 20.000 svin på grund af konflikten og har nu et samlet efterslæb på 52.000 grise, svarende til otte slagtedage.

Tican får også en stor økonomisk lussing på grund af konflikten, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Arbejdsnedlæggelser koster
Slagterierne Danish Crown og Tican kommer til bøde dyrt for sidste uges arbejdsnedlæggelser blandt tilsynsteknikere, fordi de nu skal ud med store beløb i overarbejdsbetaling til slagteriarbejderne for at få gjort indhug i en pukkel af uslagtede svin.

Danish Crown ramt
Ni af Danish Crowns slagterier har i kortere eller længere tid været ramt af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, som de ikke selv var part i.

Konflikt om hygiejne
Arbejdsnedlæggelserne skyldtes en konflikt mellem Fødevarestyrelsen og tilsynsteknikerne, der holder øje med hygiejnen på vegne af myndighederne.

Danish Crown er kommet en slagtedag bagud alene på grund af konflikten, svarende til en pukkel på 75.000 svin.

Danish Crown er bagud
I forvejen er koncernen bagud med slagtningerne på grund af to brande i løbet af året. Danish Crown har ikke opgjort, hvad konflikten kommer til at koste slagterikoncernen og dens andelshavere.

- Men det bliver dyrt. Vi har ikke ledig kapacitet i det daglige, så vi er nødt til at indhente det med overarbejde og weekendarbejde, siger divisionsdirektør Jens Haven Christiansen til Ritzau.