Ole Stavad kræver åbenhed om ebh-undersøgelse

Den tidligere skatte- og erhvervsminister opfordrer erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen til at undersøge ebh banken og ebh fonden i en samlet undersøgelse. Han kræver desuden, at offentligheden får besked om resultatet af undersøgelsen.

Ole Stavad (Soc.dem.) har sammen med tre andre forhenværende aktionærer i ebh bank sendt et åbent brev til erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (Kons.).

Han opfordrer hende til at sørge for, at undersøgelsen af ebh bank og bankens fond, ebh fonden, kommer til at foregå samtidigt og i fuld offentlighed. Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der står for undersøgelsen af fonden, mens Finanstilsynet undersøger bankens aktiviteter. Det er problematisk, mener Ole Stavad og hans tre medunderskrivere.

- Da vi har forstået, at undersøgelserne af banken og fonden er tilrettelagt som to selvstændige undersøgelser, skal vi påpege vigtigheden af, at ebh-fonden og ebh-bankens virksomhed bliver set i sammenhæng. Det er vort indtryk, at en række af de mest kritisable forhold og transaktioner er foregået mellem banken og fonden. Derfor anser vi det for helt afgørende, at de to - i princippet - selvstændige virksomheder vurderes og undersøges under et, selv om de er underlagt to forskellige tilsynsmyndigheder, skriver aktionærerne i brevet.

Desuden opfordrer de til, at undersøgelsens resultater bliver offentliggjort.

- En hel egn og tusindvis af aktionærer har mistet store værdier med bankens krak. Derfor mener vi også, at offentligheden har krav på, at alle forhold i banken og fonden bliver undersøgt og lagt åbent frem, skriver Stavad.

Fonden har gennem længere tid været mistænkt for at have hjulpet ebh bank i stedet for at varetage fondens egne interesser. Blandt andet har fonden stiftet en gæld på to milliarder kroner og massivt opkøbt aktier i banken.

<i> Tv2/Nord har talt med Ole Stavad. Se ham uddybe sit brev i vores udsendelse mandag </i>

<a href=" http://www.tv2nord.dk/default.asp?PageID=4&ProgrammeDate=27-02-2009&ProgrammeID=2&ProgrammePartID=165916"><span>Se Tv2/Nords dokumentar om ebh banken </span></a>