Olieforurening truer

Forsvarets fly har været så travlt optaget af blandt andet at betjene kongehuset, at de ugentlige miljøflyvninger langs de nordjyske kyster er blevet droppet. Ikke i orden, lyder det fra flere nordjyske borgmestre, som kalder det katastrofalt, hvis olieforureninger rammer uden varsling.

Hjørrings borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.) undrer sig over, at kysterne i Hjørring Kommune sidste år ikke blev overvåget to gange om ugen som aftalt.

- Jeg har da troet, det hele var i orden omkring miljøoverflyvningerne, og det gik efter aftalen, siger Arne Boelt.

Han er rystet over, at Flyvertaktisk Kommando nu har meddelt, at der sidste år var ingen eller kun begrænset overvågning i sammenlagt fem uger.

- Det går jo ikke. Vi er rigtigt nervøse for, at vores kyster skal blive forurenet. Det er jo vores største turist-brand vores rene kyster og strande, så det er ikke godt nok, hvis vi ikke kan blive alarmeret i tilfælde af olieforurening, siger borgmester Arne Boelt.

Han vil nu i fællesskab med blandt andre Frederikshavns borgmester Lars Møller tage sagen op overfor myndighederne, og de nordjyske borgmestre vil kræve svar og handling.

- Det er en alvorlig sag, og der skal ske noget nu og her, siger Arne Boelt.

Forsvarsminister Nick Hækkerup siger til fagbladet Ingeniøren, at der er fokus på at rette op på forholdene.