Olieudslip i Thisted Havn

Det er ikke muligt at indsamle den dieselolien, der er løbet ud i havnen i Thisted, fordi den ligger som en tynd hinde ovenpå vandet og ikke i fast form, som det ses på billedet her. (Arkivfoto) Foto: Per Frank Paulsen

Thisted Brandvæsen har tirsdag formiddag arbejdet for at inddæmme et olieudslip i Thisted Havn.

Det er endnu uvist, hvor den dieselolie kommer fra, der i øjeblikket ligger på vandoverfladen i Thisted Havn. Thisted Brandvæsen har lagt en flydespærre ud, for at stoppe olien fra at flyde længere ud i havnen.

Det er ikke muligt at samle dieselolien op, men Indsatsleder Lars Bjørndal forventer, at det gode vejr hjælper til, at olien fordamper i løbet af dagen.

- Konsistensen på dieselolien gør, at det forurener mere, hvis vi forsøger at samle det op, siger indsatslederen.

Det ser ud til, at olieudslippet er stoppet. Nu arbejder man på at finde ud af, hvor olien kommer fra. Først var teorien ved Thisted Brandvæsen, at olien kom fra den å, der løber igennem Thisted by, men den teori er nu afvist.

- Det er ikke 100 procent påvist, hvor det kommer fra, men nu overtager miljømyndighederne sagen og undersøger, hvor olien så kommer fra, siger Lars Bjørndal.

Thisted Brandvæsen har forladt havnen, men flydespærren bliver liggende natten over, for at holde på olien indtil den fordamper.

Forsiden lige nu