LIGE NU:

Olsen ser atter bort fra AaB-spillere

SAS Ligaens tophold AaB blev igen totalt forbigået, da landstræner Morten Olsen tirsdag udtog 20 spillere til A-landsholdets venskabskampe mod Holland og Polen.

Selv om AaB formentlig kan fejre et dansk mesterskab om få uger, er landstræner Morten Olsen ikke specielt begejstret for at udtage spillere fra det nordjyske tophold. Syv spillere er godt nok fra de hjemlige klubber, men ingen fra AaB.

- Vi kigger på hvilke spillertyper, der passer ind på holdet og hvilke individualister som passer godt sammen. Om der senere kommer nogen med fra AaB, det ved man ikke. Vi havde en fire-fem stykker med på ligalandsholdet i januar, og vi har denne gang spillere med U/21-landsholdet, som også er springbræt til A-holdet. Det handler ikke om, hvor spillerne kommer fra, begrundede Morten Olsen.

Heller ikke ved de tidligere venskabskampe i foråret har nogen AaB-spillere fået chancen trods en række afbud fra de normale stamspillere. Men landstræneren vil ikke skele til, hvor spillerne kommer fra.

- Jeg har ikke overvejet nogen spillere fra Vejle, Silkeborg og heller ikke nogen fra AaB decideret. Hvor de end spiller, handler det om at finde de spillere, som kan gå ind og spille den form for fodbold, som vi spiller. Det er der en hel del fra AaB, der også kan. Men der altså nogen, der åbenbart er bedre. Det må være grunden, sagde landstræneren.

AaB kan dog glæde sig over repræsentation på U/21-landsholdet, hvor stortalentet Thomas Enevoldsen og højrebacken Michael Jakobsen begge er med i truppen til venskabskampen 28. maj på udebane mod Tyskland. Men Morten Olsen vil ikke vurdere, hvor langt de to er fra det "rigtige" landshold.

- Det ved jeg ikke. Foreløbig tror jeg, det er vigtigt, at de får en rigtig god kamp mod Tyskland, som er en svær modstander. Det er stadigvæk to ustabile spillere, fordi det er unge spillere. De skal have lov til at vokse der, hvor de er, fastholdt Olsen.

FC København har med tre spillere flest med på A-landsholdet denne gang, mens FC Nordsjælland med to og Brøndby og Esbjerg med en hver også var repræsenteret.

Landstræner Morten Olsen udtog tirsdag kun 20 af 22 spillere til sin trup før fodboldlandsholdets kommende testkampe ude mod EM-deltagerne Holland og Polen. De to sidste bliver udtaget på mandag, hvor en af pladserne går til en forsvarsspiller.

Mens AaB altså måtte se sig forbigået endnu en gang, var der comeback til velkendte navne som Lars Jacobsen, Thomas Kahlenberg og Dennis Sørensen. Og det er godt for landsholdet, mente landstræneren.

- Jo flere udenlandske spillere, vi har, som er i topform, og som er vigtige spillere, jo bedre er det for Danmark. Især i de store kampe. Den største sandsynlighed for, at Danmark kan kvalificere sig til VM i 2010, er, hvis vi har alle de bedste spillere til rådighed, når vi spiller mod de helt store nationer, sagde Olsen.

Danmark møder Holland den 29. maj i Eindhoven, mens Polen venter tre dage senere i Chorzow.

/ritzau/