Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Optager P-pladser - foran patienter og pårørende

Ansatte på Aalborg Universitetshospital holder dagen lang på tidsbegrænsede parkeringspladser - for næsen af patienter og pårørende.

Det er blandt andet på parkeringsarealerne ved Sygehus Nord i Aalborg, den ofte er gal. P-pladsen er fyldt med biler tilhørende de ansatte. Men det er ulovligt.

- Ja, og det ved personalet også godt, men hvad skal de gøre, spørger Merete Kjeldgaard, næstformand i samarbejdsudvalget på Aalborg Universitetshospital.

På de tidsbegrænsede p-pladser går ansatte løbende ud og stiller p-skiven, selvom det er ulovligt, hvis man ikke samtidig flytter bilen.

- Hvis du ikke har andre muligheder for at parkere, så skal du ud og stille p-skiven, selvom det er ulovligt, siger Merete Kjeldgaard.

At de ansatte på begge sygehuse i Aalborg optager P-pladser - foran patienter og pårørende - skyldes ifølge Merete Kjeldgaard, at mange ansatte ikke har andet valg.

- Vi har forsøgt at finde selv de mindste jordlodder til en parkeringsplads rundt omkring på matriklen, siger hun.

Hos ledelsen på Aalborg Universitetshospital erkender man da også, at der er et problem.

- Det er klart, at når vi har regler omkring parkering, så går jeg ud fra, at de bliver overholdt, siger Jens Ole Skov, sygehusdirektør på Aalborg Universitetshospital.

Jens Ole Skov påpeger dog, at det er en meget svær problemstilling at løse.

- Dem, der kender Sygehus Nord og ved hvordan det ligger, vil også vide, at der ikke er nogen nem løsning på det problem, siger han.

Indtil Aalborgs nye supersygehus efter planen åbner i 2020, har Merete Kjeldgaard dog fundet sin helt egen løsning på problemet:

- Jeg cykler på arbejde!