Angriber Nadia Nadim startede sin fodboldkarriere i Gug Boldklub i det sydvestlige Aalborg, der lå nær det asylcenter, hun og hendes familie boede på. Fra 2012 til 2015 var hun fast inventar hos Fortuna Hjørring. Herefter skiftede hun til amerikanske Sky Blue FC og senere Portlands Thorns FC. Foto: Bruno Stagsted

Frederikke Thøgersen er født og opvokset i Nordjylland. Hun startede sin karriere i Thisted FC og skiftede i 2013 til Fortuna Hjørring, hvor hun har været lige siden. Nederst i artiklen kan du finde et TV-indslag om Frederikke, dengang hun var 18 år og ny i Fortuna. Foto: Henning Bagger

Midtbanespiller Line Sigvardsen Jensen er ligeledes født i Nordjylland. Hun er opvokset i Hornum nær Aars og startede med at spille fodbold i Hornum IF. Siden har hun spillet syv år for Fortuna Hjørring fra 2009-2016. For tiden er hun at finde hos Washington Spirits. Er fast kvinde i startopstillingen. Foto: Scanpix/Claus Fisker

Selvom der er ikke en særlig stor chance for at se Line Geltzer Johansen i aktion i løbet af EM-slutrunden, er den 28-årige nordjyde stadig værd at lægge mærke til. På landsholdet er hun tredjemålmand, men til dagligt spiller hun på førsteholdet i Vejle Boldklub. Line Johansen er født og opvokset i Øster Uttrup i Aalborg Øst og startede sin karriere som 9-årig i Aab's ungdomsklub. Siden har hun spillet for flere nordjyske klubber som Aab og Fortuna Hjørring. Foto: DBU/Mirko Kappes

1 af 4

Optakt til landsholdskamp: Her er kvinderne, der repræsenterer Nordjylland

Er du nordjyde, er der ekstra stor grund til at heppe med, når de kvindelige fodboldspillere torsdag aften går på banen til EM-semifinalen mod Østrig. Flere af spillerne har nemlig rødder i Nordjylland.

For tiden er navnet Nadia Nadim på alles læber. Den danske angriber, der til dagligt spiller i amerikanske Portland Thorns FC, har imponeret under den igangværende EM-slutrunde blandt andet med sit mål imod Tyskland i kvartfinalen, og hun regnes for en del af den absolutte verdenstop.

Hun vil også være med på banen torsdag aften, når det gælder slaget om medaljer og en plads i finalen, når Danmark møder Østrig i semifinalen.

Den afghanskfødte fodboldstjerne er dog ikke kommet til sit talent uden hjælp. Hun har nemlig fået nordjysk støtte hele vejen til sin stjernestatus. Fra 2012 til 2015 havde hun sin daglige gang i Fortuna Hjørring, og hun er langt fra den eneste på det kvindelige landshold, der kan spores til Nordjylland.

Hele fire af de danske 'ladies' er opvokset i Nordjylland; Tredjemålmand Line Johansen, midtbanespiller Frederikke Thøgersen, midtbanespiller Line Jensen og naturligvis Nadia Nadim. Vi har samlet dem allesammen i galleriet øverst i artiklen. 

Damerne indtager grønsværen i aften klokken 17.45, og du kan se kampen på TV2. 

Kan du ikke vente med at se de nordjyske landsholdsspillere i aktion, kan du fordrive tiden ved at se vores portræt af Nadia Nadim, der blev lavet i 2012, kort efter hun begyndte at spille for Fortuna Hjørring. 

02:38 Luk video

Ellers kan du se det tredje afsnit af vores serie om Fortuna, der har en blot 18-årig Frederikke Thøgersen i hovedrollen.  

04:31 Luk video