Ordkraft-pris til Mors-digter

Knud Sørensen hædres for mangeårigt forfatterskab om hverdagslivet i udkanten af landet.

Den 85-årige forfatter Knud Sørensen fra Mors modtager Ordkraft-prisen 2014, når litteraturfestivalen Ordkraft åbner på Nordkraft den 10. april. Siden sin debut i 1965 med lyriksamlingen Den Røde Kaffekande har digteren gennem sine værker fortalt om livet på Mors.

- Den direkte inspiration har jeg nok fundet "ude i virkeligheden" - mennesker, jeg har mødt, dokumenter eller annoncer, jeg har læst, gravsten, der har forundret mig. I de senere år har det vist mest været min erindring om nogle virkeligheder, der har været igangsættende, siger Knud Sørensen om sin kilde til inspiration.

Knud Sørensen har beskæftiget sig med mange værksformer og har i løbet af sit forfatterskab udgivet både lyrik, prosa, radiospil, biografier, essays, klummer og debatindlæg, Foreningen Ordkraft, der står bag uddelingen af prisen, roser Knud Sørensen for sin vedkommende og velfortalte værker.

- Længe inden det blev almindeligt at tale om udkant og rådden banan, skildrede Knud Sørensen stilfærdigt og loyalt hverdagslivet, som det leves langt væk fra de store byers travle leben, lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

Ordkraftfestivalen afvikles i år fra den 10.-12. april.