LIGE NU:

Ordkrig forud for valg på universitet

Studenterorganisationer på Aalborg Universitet er røget i totterne på hinanden forud for næste uges valg til universitetets bestyrelse.

De studerende på Aalborg universitet bliver opfordret til at stemme blankt til næste uges bestyrelsesvalg. Opfordringen kommer fra den socialdemokratiske forening Frit Forum, Venstres Ungdom og Konservative Studerende. De mener at valget er udemokratisk, da man kun kan stemme på kandidater fra organisationen Studentersamfundet.
Hvorfor er det udemokratisk? I kan jo bare stille op til valget?

- Det har vi også prøvet tidligere uden held, lyder det fra Rene Lund Hansen, der er formand for Venstres Ungdom i Aalborg.
 
Han mener, at det reelt kun er kandidater fra Studentersamfundet, der har en chance for at blive valgt, da den organisation er markant større end de andre, og da den udgiver de studerendes blad Agenda og administrerer de fleste af universitetets opslagstavler.

- Den indflydelse vi har, har vi i kraft af vores godt 5.000 medlemmer ud af 16.000 studerende. Det er klart, at det giver en fordel, men jeg har svært ved at se, at det skulle være udemokratisk, siger Studentersamfundets politiske ordfører Lasse P.N. Olsen.