Østeuropæere op i Folketinget

Den fortsatte brug af underbetalt, østeuropæisk arbejdskraft i de nordjyske skove tages nu op i Folketinget.

Som TV2/Nord fortalte i går, har fagforeningen 3F igen i år fundet østeuropæiske skovarbejdere, der får alt for lidt i løn efter danske forhold. Og det vækker forargelse på Christiansborg.

- Jeg troede, at myndighederne i Danmark havde fået styr på, at vi ikke vil acceptere, at vi har underbetalte skovarbejdere til at rende rundt i vores skove, siger Bjarne Laustsen (Soc.dem.), stedfortræder i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

Bjarne Laustsen har derfor bedt beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen svare på, hvad han har gjort for at sikre de især polske arbejdere ordentlige løn- og arbejdsforhold.

- Jeg tror ikke, at man har løst problemet, fordi myndighederne har ikke været parate til at lave en effektiv kontrol, siger Bjarne Laustsen (Soc.dem.)

Også regeringspartierne er trætte af, at der stadig finder underbetaling sted. Men regeringen mener ikke, at reglerne skal strammes.

- Loven er god nok, men vi må desværre konstatere, at der er nogen, der spekulerer i at omgå loven. Der må vi sige, at så er det retur til hjemlandet, siger den konservative formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, Knud Kristensen.

Og for Bjarne Laustsen handler det også mest om, at myndighedernes kontrol bliver bedre.

- Vi har enheder i politiet, vi har Skat og vi har hele beskæftigelsesapparatet, der kan tjekke. Og det synes jeg er en samfundsforpligtelse, siger Bjarne Laustsen (Soc.dem.).