LIGE NU:

Otte-årig dreng ramt af skud fra softgun

Nordjyllands Politi efterlyser tre unge mænd, som lørdag aften kort før klokken 19 skød og ramte en otte-årig dreng med en såkaldt softgun, en pistol der affyrer små hårde plastikkugler.

Skyderiet skete i Tornby, hvor drengen legede på en græsplæne ved Den Gamle Købmandsgård, da en bil med tre maskerede mænd kørte forbi og pludselig affyrede et skud, som ramte drengen.
Den otte-årige dreng var sammen med sin familie til fødselsdag hos sin mormor, men var løbet ud i haven for at lege sammen med sin fætter.
Pludselig kommer de to drenge skrigende ind til resten af familien og fortæller, at en maskeret mand har skudt og ramt den ene af drengene.
- Det var så uvirkeligt, jeg troede først, han bare var faldet og havde slået sig, fortæller Carina Olsen, der er mor til den otte-årige dreng.
Da sagens alvor går op for hende, kontakter hun vagtlægen og derefter politiet.
- Drengene var i chok og turde ikke gå udenfor en dør resten af aftenen, siger Carina Olsen, som har brugt mange timer i dag på at tale med sin chokerede søn om det, der skete.
De to drenge kan - trods det, at det hele går så stærkt, forklare, at de så flere maskerede mænd i bilen og en pistol.
Umiddelbart efter skyderiet mod den otte-årige dreng er de maskerede mænd set to andre steder i Tornby, hvor de dels har skudt efter en kat og dels har truet en ældre kvinde med pistolen.

Nordjyllands Politi ser alvorligt på skyderierne og den truende adfærd og efterlyser nu tre maskerede mænd. Den ene har en sort elefanthue-lignende hue på, den anden en rød bandana viklet om mund og hage og den tredje havde en gummimaske på med ansigtet af en gammel mand.
Politiet mener, de tre maskerede skydegale mænd kørte i en lysegul Ford Escort formentlig en 1986-1988 model. Den har forbogstaverne MV på nummerpladerne.