Otte betjente hjem fra grænsen: - Borgerne mærker det næppe

Otte betjente vender hjem til Nordjylland som følge af, at hjemmeværnet hjælper til ved grænsen. Borgerne kommer dog næppe til at mærke det, mener politichef.

Fra i dag, tirsdag, er hjemmeværnet officielt blevet indsat ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland for at aflaste det hårdt pressede politi. I alt skal 150 hjemmeværnsfolk til grænsen for at assistere med diverse opgaver. Det betyder samtidig, at 165 betjente bliver frigivet for at tage hjem og genoptage arbejde i deres respektive politikredse.

Hos Nordjyllands Politi betyder det, at otte betjente vender tilbage til Nordjylland for at arbejde, men det er næppe noget, borgerne på gaden kommer til at mærke. Det mener i hvert fald chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Karsten Vestergaard Hansen.

- Jeg tror ikke, at borgerne kommer til at mærke, at vi får otte mand tilbage til Nordjyllands Politi, som jo er en ret stor politikreds. Det er nok nærmere i de enkelte afdelinger og de enkelte afdelingers sagsbehandlinger, hvor betjentene arbejder, at de kommer til at mærke det, forklarer han til TV2 Nord.

Nordjyllands Politi er ligesom de fleste andre politikredse landet over særdeles hårdt pressede i forhold til ressourcer og mandskab. Blandt andet er det kommet frem, at betjente landet over er blevet tvunget til at få udbetalt deres afspadsering. Og selvom borgerne nok ikke kommer til at mærke de ekstra betjentes tilstedeværelse, så håber Karsten Vestergaard Hansen, at nogle af kollegerne kan nyde godt af deres hjemkomst.

- Det giver den mulighed, at nogle af de kolleger, som har oparbejdet temmelig meget frihed, mens de har arbejdet herhjemme, kan komme hjem og afvikle noget af den frihed. Det håber vi i hvert fald, siger han.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland