LIGE NU:

Over 100 millioner kroner til omstilling og innovation i coronaramte virksomheder

Fra 29. januar kan nordjyske virksomheder, der er hårdt ramt af covid-19-krisen, igen søge om penge til omstilling og innovation. Puljen i anden runde skal især hjælpe virksomheder inden for turisme- og oplevelsesbranchen styrket igennem krisen.

Med en ekstra bevilling fra et flertal af Folketingets partier åbner Omstillingspuljen op for en ny ansøgningsrunde med et endnu større beløb i puljen. 317 virksomheder fra alle egne af landet fået har i alt 105 millioner kroner i tilskud i puljens første runde runde.

Det betyder, at tæt på halvdelen af alle ansøgere er endt med få penge til omstillingsprojekter, og det glæder Jørgen Sølvkjær, forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland.

- Jeg er imponeret over, hvor mange virksomheder, der trods svære tider formår at gentænke deres forretning og tilpasse sig de ændrede markedsvilkår, og jeg håber, at det går igen, når vi nu åbner op for anden runde af Omstillingspuljen. Med den forlængede nedlukning, er der fortsat et kæmpestort behov for, at virksomhederne udvikler sig og investerer i omstilling, så de står godt rustet og med en fornyet konkurrenceevne, når samfundet lukker op igen, siger Jørgen Sølvkjær.

Også fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen (S) er tilfreds med, at der igen åbnes for Omstillingspuljen.

- Vores virksomheder bekræfter igen og igen, at de kan omstille sig i den svære tid. Jeg er rigtig glad for at så mange virksomheder benytter sig af puljen, så de kan få hjælp til at styrke forretningen, udvikle digitale tiltag og grønne initiativer. Corona og dens indgriben i hverdagen er hård kost for vores erhvervsliv, og vi skal give dem de bedst mulige vilkår for at omstille sig til den nye hverdag, siger Dan Jørgensen.

Mange investeringer i digital omstilling

Omstillingspuljen gav i første runde flest midler til fysiske tilpasninger og udvikling af digitale løsninger, der skal udvide markedet og forbedre kundeoplevelsen både under og efter corona. Zoologisk Have i København fik for eksempel penge til at udvikle et nyt digitalt studie målrettet skolebørn, ligesom mange restauranter fra hele landet har fået mulighed for at optimere take away-oplevelsen gennem nye digitale bestillingsmoduler og bæredygtig udbringning af mad.

Administrerende direktør i Erhvervshus Nordjylland Lars Erik Jønsson glæder sig over, at man med anden runde af Omstillingspuljen nu kan give en hjælpende hånd til endnu flere virksomheder, der er hårdt ramt af covid-19-krisen.

- Vi håber på igen at se mange spændende ansøgninger og initiativer fra de nordjyske virksomheder. Det vigtigste er, at man har en plan for at ville omstille sin forretning og har visioner for, hvordan man vil navigere og udvikle sin virksomhed i en ændret markedssituation, siger Lars Erik Jønsson.

Omstillingspuljen kan søges indtil den 19. februar og al information om, hvordan man søger og hvilke kriterier, der skal være opfyldt, kan findes på Erhvervshus Nordjylland: https://ehnj.dk/omstillingspuljen

Information om Omstillingspuljen: