Foto: Per Frank Paulsen

Overblik i smuglersag

Nordjyllands Politi mener nu at have styr på alle centrale personer i smuglersagen fra Aalbæk.

Med varetægtsfængslingen af en 45-årig mand sidder der nu fire sigtede bag danske tremmer. Dermed er Nordjyllands Politi nu sikre på, at alle centrale personer er på plads i smuglersagen fra Aalbæk.

- Vi kan ikke afvise, at der kommer flere anholdelser, men vi er ret sikre på, at de centrale personer er på plads nu, siger politikommissær Allan Overgaard til TV2/Nord.

To af de fængslede blev anholdt da politiet forpurrede deres forsøg på at sejle 250 kilo hash, med en gadeværdi på omkring 25 millioner norske kroner, til Norge. Det er en 27-årig mand, der blev såret af skud under anholdelsen i Aalbæk havn, og en 36-årig mand, der ligeledes blev anholdt under smuglerforsøget den 7. januar.

De to øvrige er den 45-årige mand, der blev varetægtsfængslet i dag, samt en 38-årig mand, der blev varetægtsfængslet for en uge siden. Begge de to blev anholdt i Oslo-området og efterfølgende udleveret til Danmark.

Politiet leder stadig efter den 28-årige Jan Roar Ims, der er et kendt navn i norsk motorsport. Han har været eftersøgt siden den 11. januar og har altså formået at forblive skjult.

En sjette gerningsmand, den 49-årige Stein Kjetil Fredriksen, blev skudt og dræbt af en betjent fra Politiets Aktionsstyrke under anholdelsen. Den 49-årige havde åbnet ild mod politiet under aktionen og blev dræbt af skud i hovedet og brystet.