Seneste nyt:

Overraskende mange tilmeldte dyr til skue i Aars

For første gang siden pandemien startede, bliver det årlige dyrskue sat i gang. Det går løs fredag og varer i hele tre dage.

På landbrugsejendommene rundt i landsdelen bliver der i øjeblikket brugt enormt meget tid på træning og klargøring af dyr, der skal bruges til Kimbrerskuet i Aars.

Det er et af de få skuer i hele landet, der afholdes i år, fordi coronapandemien har lagt en gevaldig dæmper for dyre-arrangementerne. 

Og i Aars bliver der rekorddeltagelse af dyr - flere end 800 dyr er tilmeldt, og det er 150 flere end sidst, der var skue.

quote Det er fantastisk flot med denne fremgang.

Formand for Kimbrerskuet, Hans Ulrik Lund

International konkurrence

En af de store begivenheder, som finder sted på dyrskuet, er DM i Showmanship. Det er en konkurrence i dyrskueklargøring og -træning. Vinderen går videre til en international konkurrence i Italien, som bliver holdt sidst på året.

En af de mange deltagere er borgmester i Vesthimmerlands kommune Per Bach Laursen. Han deltager for at lære mere om de unge mennesker, der har en passion arbejdet med at klargøre dyrene.

Udover konkurrencen bliver der også fyret ekstra meget op for lys, musik og røg, når de bedste dyr på udstillingen kåres.

- Vi håber, at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og få flere til at møde op, siger direktør for Messecenter i Vesthimmerland Brian Otte. 

Unge trækker dyr til

Grundet de mange tilmeldinger og store interesse for dyrskuet har arrangørerne valgt at udvide det til hele tre dage.

- Det er fantastisk flot med denne fremgang, siger Hans Ulrik Lund, som er formand og en af arrangørerne for Kimbrerskuet.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til.