Overvejer konsekvenser for sexprofessor

00:35

Ledelsen på Aalborg Universitet skal nu diskutere, hvilke konsekvenser den meget omtalte sexsag skal have for den involverede professor. Arkivfoto

1 af 2

Selv om sexorgierne på Aalborg Universitet ikke får et retsligt efterspil, overvejer ledelsen fortsat, hvilke konsekvenser det skal have for professoren, der stod bag.

Selvom Nordjyllands Politi vurderer, at der ikke foregik noget ulovligt, da en professor inviterede tre kammerater til timelang sex iført munkekutter i et kælderrum på Aalborg Universitet, så er sagen ikke helt slut endnu.

Universitetsledelsen har nemlig endnu ikke besluttet, hvilke konsekvenser det skal have for den pågældende professor. I løbet af denne uge skal rektor Finn Kjærsdam derfor holde møde om sagen sammen med prorektor Inger Askehave samt bestyrelsesformanden for Aalborg Universitet, Lars Bonderup Bjørn. Det fortæller Lars Bonderup Bjørn til TV2/Nord.

Den involverede professor er fortsat ansat på universitetet, men da han er omfattet af reglerne om krav til offentligt ansatte, de såkaldte Decorum-regler, er han forpligtet til at udvise en såkaldt passende adfærd.

Ifølge bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn skal universitetsledelsen derfor diskutere, hvilken betydning det skal have for professoren, at han har sat universitets ry og omdømme i fare.

I yderste konsekvens får professoren en skriftlig advarsel. Det vil betyde, at hvis han nogensinde foretager sig noget lignende igen, vil han blive afskediget med øjeblikkelig varsel.

Før jul kunne TV2/Nord afsløre, at en professor på universitetet havde afholdt sexorgier i et teknikrum på universitetet.  Et af møderne blev i al hemmelighed optaget med et webkamera, som en anonym havde sat op i rummet. Optagelserne blev efterfølgende overdraget til ledelsen på Aalborg Universitet.

På optagelserne ser man tre munkekutteklædte mænd have sex med en kvinde.  

Forsiden lige nu