Foto: TV2/Nord

OW Bunker-direktør var underrettet om kæmpekredit

En mail afslører, at ledelsen i den nu konkursramte virksomhed OW Bunker kendte til den kredit, der førte til konkursen.

En mail dokumenterer nu, at den kredit, der endte med at føre til OW Bunkers konkurs var kendt af ledelsen i virksomheden. Det er Jyllands-Posten, der kommet besiddelse af den afgørende mail.

I e-mailen er der en opgørelse over en kunde i OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore, hvis gæld er forfalden. Tankoil er den største kunde på listen med en noteret gæld på omkring 600 millioner kroner.

Ledelsen i OW Bunkers kendskab er essentiel i forhold til de erstatningssager der er varslet i forbindelse med konkursen, og det kan få afgørende konsekvenser for det videre forløb. Ifølge en juridisk ekspert gør e-mailen det sværere for direktionen at fastholde, at den intet kendte til problemerne i Singapore.

- Det er sådanne mails og underretninger til forskellige direktionsmedlemmer, som gør det sværere for dem at snakke sig ud af, at de ikke vidste noget. Dette kæder finansdirektøren sammen med kreditten, men spørgsmålet er, hvad han har gjort ved den viden, siger professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet til Jyllands-Posten.

Ledelsen i OW Bunker har ikke ønsket at forholde sig til de nye oplysninger.