Foto: Pressefoto: Kasper Palsnov

OW Bunker-syndebuk tager til genmæle

Lars Møller, der er blevet beskyldt for at svindle for 743 millioner kroner i OW Bunker, påstår nu gennem sin advokat, at OW-ledelsen var klar over, hvad der foregik hos datterselskabet i Singapore.

Lars Møller er i offentligheden blevet fremstillet som manden, der har svindlet for 743 millioner kroner gennem datterselskabet Dynamic Oil Trading, som han er CEO for.

Men nu tager Lars Møller til genmæle over for oplysningerne om, at han bag om topledelsen i OW Bunker har ydet gigantiske kreditter til forskellige kunder i Singapore, hvor Dynamic Oil Trading holder til. Det fortæller hans advokat, Arvid Andersen, til Shippingwatch.dk.

Arvid Andersen fortæller, at Jim Petersen, CEO i OW Bunker, var fuldt vidende om, hvad der foregik hos Dynamic Oil Trading.

- OW Bunker har haft betydelige renteindtægter fra de voksende tilgodehavender. Renteindtægterne fra DOT (Dyanmic Oil Trading, red.), der fremgår af OW Bunkers egne regnskabsoplysninger, var estimeret til samlet at nå helt op på 16,8 mio. USD i 2014 mod blot 6,2 mio. USD i 2013. Det fortæller, at OW Bunker i Nørresundby udmærket var klar over, at der var store udeståender i DOT, og som udløste betydelige renteindtægter, siger Arvid Andersen til Shippingwatch.dk.

- Man kan set med min klients øjne diskutere, om der er handlet i strid med interne retningslinier, når der skal ydes en kredit. Men set med topledelsens øjne kan man diskutere, om den har tegnet det rigtige billede af den samlede forretning. Det er ikke min klients opgave at fortælle omverdenen, investorer og fondsbørsen, hvilken butik man samlet set driver. Derfor er det min påstand, at ledelsen har vidst, eller i hvert fald burde have vidst, hvad der er foregået, siger Arvid Andersen.

Det var den 6. november, at offentligheden fik besked om OW Bunker-skandalen. Samme dag talte TV2/Nord med bestyrelsesformand i OW Bunker, Niels Henrik Jensen, hvor han fortalte, at manden bag det hele var gået til bekendelse på hovedkontoret i Nørresundby få dage før. Her indrømmede manden ifølge Niels Henrik Jensen at have stået bag svindelnummeret, der kostede 743 millioner kroner.

Bestyrelsesformanden ville dengang ikke bekræfte, hvem manden var.

Vi har forsøgt at komme i kontakt med OW Bunkers ledelse i dag, men det har indtil videre ikke været muligt.