P-kontrol Nord slipper for millionregning

Aalborg kommune skal ikke betale de ca. 4 millioner kr. tilbage, som den har opkrævet fra bilister, der har parkeret ulovligt.

Sagen om Aalborg Kommunes ulovlige parkeringskontrol igennem to år, falder nu ud til Kommunens side.

Ombudsmanden har kigget på sagen igen, og er denne gang kommet frem til, at opkrævning var ulovlig, men han tager samtidig højde for, at parkeringen også var det. Derfor slipper Aalborg Kommune for at betale ca. fire millioner kroner tilbage til bilisterne. Det oplyser Nordjyske Medier.

Fra juli 2004 til april 2006 opkrævede Aalborg Kommunes P-kontrol Nord ulovligt p-afgifter for syv andre kommuner. Så selvom p-afgifterne var berettigede, så havde kommunen ikke ret til at opkræve dem. Derfor skulle alle pengene betales tilbage til bilisterne.

Ombudsmanden ændrede holdning efter at have gennemgået dokumenter fra Aalborg Kommune, Rigspolitiet og Justitsministeriet. Ombudsmanden mener, at det bliver for dyrt og ressourcekrævende at finde frem til de berørte bilister i forhold til de udgifter, som den enkelte bilist har haft med p-afgiften.

Ombudsmanden lægger desuden vægt på, at de pågældende biler var parkeret ulovligt, og derfor skal der betale en afgift, uanset hvem der opkrævede den.

Det skriver nordjyske.dk.