På jagt efter unge

Hvis du er ung i Aalborg og gerne vil have indflydelse, så er det måske nu, du skal læse videre. Aalborg Ungebyråd leder efter nye kandidater.

39 skoler, fem dage og tre teenagere fra Aalborg Ungebyråd. I denne uge besøger rådet en lang række folkeskoler i Aalborg. De er ude for at jagte nye kandidater.

- Vi skal fremme Aalborg som en fed by for de unge. Og rådet giver unge i Aalborg mulighed for at blive hørt, fortæller Line Jørgensen Bruun, der er medlem af Aalborg Ungebyråd.

De har kun femten minutter på hver folkeskole til at overbevise de unge om, at politik ikke kun er for voksne. Og de har kun denne ene uge.

- Jeg er ikke helt sikkert på, at det er noget for mig. Jeg har nok at se til, siger Andreas Højgaard Hansen, der går i 8.klasse på Ferslev Skole.

Vennen Jeppe Rønn-Landbo er mere positiv:

- Jeg kan godt lide at diskutere. Det er spændende med politik, og det 

giver Aalborg Ungebyråd mulighed for at lære mere om, siger Jeppe Rønn-Landbo, der går i 9.klasse på Ferslev Skole.

Aalborg Ungebyråd samarbejder tæt med de lokale politikere i Aalborg Kommune og holder hvert år to møder med byrådet. Senest har rådet været med til at få mere IT ind i undervisningen.

- Vi fik byrådet til at bevillige penge til iPads til mellemtrinet. Det er fantastisk, forklarer Line Jørgensen.

Den 10. oktober skal der vælges i alt 19 kandidater til rådet. Som kandidat skal du være mellem 13 og 19 år og bo i Aalborg Kommune.