LIGE NU:

På knallert gennem Nordjylland

En flok unge aalborgensere er ved at gøre klar til en rigtig drengerøvs-ferie. I morgen tager de på en længere tur gennem Nordjylland - og det på ryggen af en knallert-legende.

Den kan maksimalt køre 35 kilometer i timen - i medvind vel at mærke. Det forhindrer dog ikke seks unge aalborg-fyre i at køre Nordjylland tynd på den legendariske Puch Maxi knallert.

På en Puch kan alle følge med og alle har råd til én. Den kører cirka 150 kilometer på en tank, så det er økonomisk for en studerende som mig, siger Lasse Ørvad, som sammen med fem af sine venner starter mini-touren i morgen middag på Gammel Gugvej i Aalborg.

Knallertbanden fik ideen til en længere køretur efter at have set "Klovn"-filmen med Casper Christensen og Frank Hvam. I filmen tager de to komikere på en kanotur, men den idé var for uoriginal for vennegruppen. I stedet for har de hver især investeret omkring 3000 kroner i en Puch Maxi, der kun har én hestekraft under motorhjelmen.

Vi skal ud og køre på Marguerit-ruten - ud og få noget vind i håret og hygge os, fortæller Lars Peter Lange til TV2 / Nord.

Knallert-turen varer tre dage - drengene kommer blandt andet forbi Kongerslev, Mariager og Skørping med overnatninger i Øster Hurup og Rebild.