LIGE NU:

På kontanthjælp? Du kan ikke bo her

Nye regler for udlejning skal fjerne Boligforeningen Vanggaarden fra regeringens såkaldte "ghettoliste"

Torsdag ventes By- og landskabsudvalget i Aalborg Kommune at vedtage en bevilling på 2,5 mio kroner til Boligforeningen Vanggaarden.

Pengene skal bruges til et forsøg med såkaldt "kombineret udlejning".

Det lidt kryptiske udtryk dækker over, at man i stedet for at holde sig slavisk til ventelisterne i boligforeningen, fremover vil kombinere ventelisten med en social vurdering af de fremtidige lejere.

- Vi vil gerne den hårde kerne af lejere til livs, som gør det utrygt for andre, og derfor vil vi fremadrettet sortere i, hvem der tilbydes lejemål i foreningen, forklarer boligforeningens formand Laila Thomsen.

Det er en høj koncentration af lejere på overførselsindkomst som har medvirket til at sætte boligområdet på Sebbersundvej på ghettolisten. Derfor hilses initiativet også velkomment af By- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen.

- Vi vil gerne ændre på beboersammensætningen ude i Vanggaardens afdeling 8 og derfor er det et godt forsøg. Vi har så en stor opgave som kommune i, at sikre de afviste borgere en anden bolig et andet sted i Aalborg, men det er vi allerede i dialog med Socialforvaltningen om, forklarer han.

Enhedslisten i Aalborg Byråd er derimod ikke meget for ideen.

De vil forlange sagen indbragt for Byrådet, hvis By- og landskabsudvalget torsdag som ventet vedtager initiativet.

- Det er jo ren diskrimination mod de svageste i samfundet. Dem på kontanthjælp, de syge og førtidspensionisterne. Jeg synes det er helt urimeligt. I stedet burde man afsætte pengene til at skaffe de svageste bedre boliger andre steder i byen, siger byrådsmedlem Per Clausen til TV2/Nord.

Sagen behandles i By- og landskabsudvalget torsdag klokken 16