Der må igen arbejdes på Eternitten efte at Arbejdstilsynet har udført et opfælgende tilsyn og vurderet at den asbestholdige jord håndteres korrekt.

Påbud på Eternitten ophævet

Arbejdstilsynet har vurderet, at arbejdet med asbestholdig jord nu foregår efter retningslinjerne.

Der må igen arbejdes på eternitgrunden i Aalborg. Arbejdstilsynet har foretaget et opfølgende tilsyn og vurderet, at den asbestholdige jord nu håndteres efter gældende retningslinjer. Det fortæller bygherren Søren Enggaard A/S i en pressemeddelelse.

Bygherren vil indføre en række ekstra sikkerhedsforanstaltninger mod asbest for at imødegå de seneste dages kritik. Ekstraordinære luftprøver og sprinkling af jord skal fremadrettet sikre, at der ikke igen kan rejses tvivl om håndteringen af jordarbejdet på grunden.

- Vi er naturligvis glade for, at Arbejdstilsynet i dag har konstateret at sikkerheden er i orden, siger administrerende direktør hos Søren Enggaard, Mattias Manstrup.

Virksomheden hastebestilt luftprøver for området, som skal fjerne enhver tvivl og usikkerhed blandt andet hos naboerne til grunden.

- Vi vil gøre det, der skal til både for at sikre miljøet, men også for at sikre, at naboer til grunden kan føle sig trygge, pointerer Mattias Manstrup.