LIGE NU:

Pædagoger frygter fyringer

De nordjyske pædagoger frygter for deres job. Med den nye skolereform bliver børnenes dag i skolen længere og dermed får de mindre tid i SFOén.

Ondt i maven og frygt for fyringer blandt pædagogerne på Holmegårdskolen i Hjørring. Pædagogerne er nervøse over, hvad den nye skolereform betyder for deres fremtid på skolen.

-Vi har jo en frygt for, at man henter besparelser ved at indskrænke åbningstiderne i SFOérne uden at overflytte pædagoger til undervisningsdelen, fortæller SFO-leder Ulla Søndergård fra Holmegårdskolen i Hjørring.

Og pædagogerne i Hjørring er ikke de eneste, der er nervøse for fremtiden. En ny undersøgelse fra BUPL viser, at 40 procent af pædagogerne frygter at miste deres job på grund af skolereformen.

Med den nye skolereform udvides skoledagen nemlig til alle klassetrin, så børnenes tid i SFO bliver mindre. Formanden for BUPL i Nordjylland er også bekymret for, om hvorvidt pædagogerne får plads i heldagsskolen

-Det værste, der kunne ske, er jo, at kommunerne vil finansiere udvidelse af undervisnignstiden i skolen ved at fyre pædagoger. Det må ikke ske, siger formanden for fagforeningen BUPL Nordjylland, Liselotte Thomsen.

Og på Holmegårdskolen håber pædagogerne, at deres kompetencer føres ind i undervisningen:

-Lærerne er gode til den faglige del af undervisningen, hvor pædagogerne blandt andet sagtens kan gå ind og være ekstra hænder i forhold til de sociale relationer mellem børnene i klasserne, siger SFO-leder Ulla Søndergård.

Med skolereformen skal eleverne gå i skole 30 timer om ugen indtil 3. klasse, 33 timer fra 4. til 6. klasse og 35 timer fra 7. til 9.klasse. Efter at regeringen, Venstre, DF og Konservative i går blev enige kan skolereformen træde i kraft allerede i 2014.