Pædagoger i skovbørnehave orker ikke mere

Pædagogerne i en skovbørnehave ved Jerslev siger nu stop. De truer med at sige op, hvis ikke snart børnene får det hus ude i skoven som Brønderslev Kommune har stillet dem i udsigt i årevis.

Pædagogerne i skovbørnehaven Skovtroldene stiller nu Brønderslev Kommune overfor et ultimatum. Hvis man ikke senest til efterårsferien har fået et hus op at stå, hvor børnene kan krybe i ly for vind og vejr, så orker man ikke mere.

- Forældrene spørger hele tiden hvad det bliver til med det hus, som børnene er blevet lovet. Det er os, der skal se forældrene i øjnene hver dag. Det er hårdt pres, siger pædagog Marianne Jørgensen til TV2/NORD.

Det er nu to år siden skovbørnehaven åbnede. Lige siden er børn og pædagoger blevet lovet et hus eller en pavillon, hvor man fx kan gå på toilettet eller spise madpakker, hvis det regner. Men sagen er trukket i langdrag.

Selv om pengene er bevilliget og en dispensation til at bygge i den kommunalt ejede Søheden Plantage er på plads, så har en enkelt indsigelse mod opførelse af træhuset betydet, at Naturklagenævnet har skullet se på sagen. Det har nævnet nu gjort i foreløbig et halvt år.

- Vi er nødt til at afvente Naturklagenævnets afgørelse. Hvornår den kommer ved jeg ikke. Havde det stået til mig, var det hus kommet at stå for længst, siger
Jens Arne Hedegaard, der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Brønderslev Kommune.

Forsiden lige nu